DOĞU LİKYA YOLU

 
1.gün  Havaalanından Antalya’ya  transfer.
Antalya’nın en eski yerleşim yeri olan Kaleiçi’nde konaklama.Opsiyonel olarak(uçuş saaatlerine bağlı olarak)  kısa Kaleiçi ,eski liman gezintisi ve grup yemek ve brifing.
2.gün Göynük-Göynük yaylası  (17km 6-7 saat)
Sabah yarım saatlik bir transferden sonra yürüyüşe başlayacağımız Beydağları  Göynük milli parkına geliyoruz.Göynük kanyonunun güney yamacından çam ağaçları arasından yürüyüşe başlıyoruz.Kanyonun göl oluşturduğu yerde piknik yapıp serinledikten sonra inişli çıkışlı patikayı takip ederek Göynük yaylasına ulaşıyoruz.Yaylada aracımızla buluşup 2 gece konaklayacağımız otele geçiyoruz..     (çıkış 850m) 
3.gün Göynük yaylası-gedelme-yayla kuzdere(16km 6-7 saat)
Bugün yürüyüşe otelden başlıyoruz.Keçi patikasından gedelme köyüne iniyoruz.öğle yemeğinden sonra asırlık çınarları ve roma kalesini geziyoruz ardından traktör yolundan tüm vadinin manzarasına sahip kuzdere yaylası çıkıyoruz.Aracımızla buluşup otele geri dönüyoruz.(iniş 350m çıkış 340m)
4.gün Kuzdere yaylası –çukur yayla-yukarı beycik (18km 7-8 saat )
Bir önceki gün yürüyüşü bitirdiğimiz yoldan, çarşaklı patikayı takip ederek çukur yaylaya varıyoruz.Her sene  geleneksel yörük şenliklerini  yapıldığı bu  yaylada piknik yapıyoruz.Burası yörüklerini yazları hayvanlarını otlatmak için çıktıkları ve sonbahara kadar kaldıkları yayladır. Sedir ve çam ağçlarını takip ederek Tahtalı dagı sırtından Beycik’e doğru inişe geçiyoruz.Aracla buluşup 2 gece konaklayacağımız Çıralı sahiline gidiyoruz. (Çıkış 900m iniş 800m) (Tahtalı sırt 1950m)
5.gün Çıralı- Olimpos antik şehri-Chimera keşif
Bugün Çıralıda dinleniyoruz.Sabah ,adını 2365 m yükseklikteki  mitolojik Olympos Dağından alan  Likya-Roma antik şehrini geziyoruz.Olympos Likya Federasyonunun altı lider şehrinden birisiydi.Konumundan dolayı birçok korsan saldırılarına maruz kalan fakat Likya etkisini hiç kaybetmeyen  şehirde Roma hamamı,tiyatro,nekrapol,tapınak hala ayakta duran yapılar arasındadır. Ögle yemeğinden sonra yüzmek için boş zaman.Akşam yemeğinden sonra binlerce yıldır sönmeyen yanartaşı ziyaret ediyoruz.
6.gün Olympos-Musa dağı- Adrasan Koyu (18 km 6-7 saat)
Sabahki kısa transferin ardından Olympos antik şehrinden başlıyoruz.Güney nekropoldan Musa dağına çıkıyoruz.  Etkileyici Sandal ağaçları arasından Musa Dağına çıkıyoruz. 750 metrede inişe başlamadan Adrasan köyünü yukardan gören  manzaralı tepede piknik yapıyoruz.Piknikten sonra Adrasana inişe geçiyoruz.Yürüyüşün sonunda Adrasan koyunda yüzme molası veriyoruz. Çıkıs 750m İniş 750m )
 
7.gün Adrasan –Gelidonya Deniz Feneri ( 20km 7-8 saat)
Kısa bir transferden sonra yürüyüş noktasına  geliyoruz.   Bu rota manzarasından dolayı  Likya yolunun en popüler rotalarından birisidir. Yürüyüşün sonuna doğru göreceğimiz Gelidonya deniz Feneri Likya yolunun simgesi olmuştur.Yürüyüş sonunda Karaözde yüzme molası veriyoruz. Tekrar Adrasandaki otelimize  geri dönüyoruz. 
 
8.gün Havaalanı  Transfer 
Sabah Antalya Havaalanına transfer yapıyoruz.
 
 
Dahil hizmetler  : 
Konaklama ,rehberlik ,minibüs transferleri, örenyerler giriş ücreti,i Antalya  hariç tüm akşam yemekleri , piknik malzemeleri …
 
Dahil olmayanlar :
Tüm içeçekler (alkollü-alkolsüz), uçak biletleri,seyahat sigortası,kişisel harcamalar.
 
Gerekli Malzemeler : 
  Yürüyüş botu,15-25 lt arası sırt çantası,baton ,yağmurluk,güneş kremi,şapka,el feneri.
Konaklama –Piknik :
7 gece Orta dereceli  pansiyonlarda konaklama.
Piknik malzemesi her gün sırt çantasında taşınacaktır.
Seviye :
C seviyesi. (2000 metre altı çarşak, dağ yolu ve keçi patikası)
 

Bizi Takip Edin

X
Call me now