MAVİ YOLCULUK 1 HAFTA (ANTALYA-KEKOVA-ANTALYA)

Program Akışı:

1.Gün:  ANTALYA veya KEMER
 
Antalya veya Kemer'de saat 15.30’dan itibaren teknelerimize yerleşebilirsiniz. Servis akşam yemeği ile başlar ve geceleme Antalya veya Kemer’de yapılır.

2.Gün: OLYMPOS – ADRASAN ÇAVUŞ KOYU

Kahvaltıdan sonra tur programı ve tekne ile ilgili bilgiler verilir. Olympos Antik şehrine hareket edilir. Antik Likya'nın en önemli liman kentlerinden olan Olympos, tarih boyunca mitolojiye konu olmuştur. Konumunun elverişliliği nedeniyle korsanların barınağı olan Olympos; bugün sahip olduğu tarihsel değerleri, 3.200 metrelik muhteşem sahili, endemik bitkileri ve pansiyon olarak kullanılan meşhur ağaç evleri ile bütün dünya tarafından bilinmektedir. Öğle yemeği ve yüzme molasından sonra, akşam yemeği ve geceleme için Adrasan Çavuş Koyu'na gidilir.

3.Gün: DEMRE – ÇAYAĞZI – GÖKKAYA KOYU

Sabah erken saatlerde Demre'ye hareket edilir. Çayağzı’nda kahvaltının ardından Bizans Dönemi'nde yaşayan çocukların, yoksulların ve gemicilerin koruyucusu sayılan Piskopos Noel Baba ve bir Likya kenti olan Myra Harabeleri gezisine katılabilirsiniz. Bu opsiyonlu kara turundan sonra hareket eden yatımız Gökkaya Koyu'na ulaşır. Akşam yemeği ve geceleme için demirleme bu koyda yapılır.

4.Gün: TERSANE – ÜÇAĞIZ

Sabah kahvaltıdan sonra Batık Şehir'in üzerinden seyre çıkılır. Öğle yemeği ve yüzme molası Tersane Koyu'nda verilir. Akşam yemeği ve geceleme için Üçağız'a demirlenir. Arzu ederseniz, opsiyonlu olarak düzenlenebilen öğle yemekli Kaş-Saklıkent gezisine atılabilirsiniz. 

5.Gün: SİMENA – KEKOVA

Üç Ağız Koyu'nda kahvaltı yapıldıktan sonra Simena’ya hareket edilir. Simena’da, 300 kişilik tiyatro kalıntıları ve Ceneviz Kalesi’ni gezme fırsatını değerlendirebilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme için ise Kekova'ya gidilir.

6.Gün: PORTO CENEVİZ LİMANI – PHASELİS

Sabah erken hareketle Ceneviz Limanı'na ya da Sazak Koyu'na gelinir. Öğle yemeğinin ardından Phaselis Koyu'na demirlenir. Phaselis; M.Ö VII. yüzyılda Rodosluların Kolonisi olarak kurulmuştur. Geçimini denizden sağlayan Phaselis, 3 ayrı doğal koya sahiptir. Antikçağda parfüm ticareti ile ünlüdür. Arzu eden konuklarımız zengin eserlerin bulunduğu, sahildeki antik kenti gezebilir. Akşam yemeği ve geceleme ise bu güzel koyda yapılır.

7.Gün: AYIŞIĞI KOYU – KEMER veya ANTALYA

Yüzme molası için Ayışığı Koyu'na hareket edilir. Akşam yemeği ve geceleme Kemer veya Antalya’da yapılır. Antalya; Paleolitik dönemden itibaren yerleşime açık olmuştur. M.Ö.7 yy' da Lidyalılar, M.Ö 456'da Persler, M.Ö. 333'te İskender'in egemenliğinde bulunmuş; İskender'in ölümünden sonra Bergama Kralı Attalos zamanında Attaleia isminde yeni bir kent kurulmuştur. Şehir, M.S.1207'de Selçuklular tarafından alınmıştır. Şehir merkezindeki en önemli eserler; Hadrianus Kapısı, Kale Kapısı, Saat Kulesi, Şehir Surları, Kale İçi, Kesik Minare, Antalya Arkeoloji Müzesi ile şehrin sembolü sayılan Yivli Minare Camisi'dir.

8.Gün: KEMER veya ANTALYA

Kahvaltıdan sonra 10.30'a kadar tekneden ayrılabilirsiniz.
 
Deniz ve hava koşullarına bağlı olarak program değişiklikleri yapılır.
 
2 Kişi Kabin Fiyatı : 8.000.-TL

Bizi Takip Edin

X
Call me now